Løsning hos Lyreco

Affaldssortering hos Lyreco

Affald virker måske ikke i sig selv som et super interessant nedslagspunkt, når vi taler om bæredygtighed. Det er det dog, for i det øjeblik vi ændrer forståelse af og håndterer vores affald som værdifulde ressourcer, adresserer vi også, at vores ressourceforbrug er alt for højt. Derfor skal vi sikre, at de materialer, der er i omløb, bevares og værdisættes helt anderledes, end vi har gjort de sidste mange årtier.

 

Affaldssortering giver derfor rigtig god mening. Vi har valgt at samarbejde med en af de dygtigste og også mest innovative partnere på affaldssorteringsområdet, nemlig Stena. Dels har de visioner inden for den cirkulære økonomi, som matcher vores egne ambitioner. Dels er de i stand til at dele data med os om vores affaldstyper og -mængder, der gør os i stand til kontinuerligt at forbedre os.

Miljø i vores mødelokaler

Gro Kardel, ESG Manager & Group CO2 accounting manager, arbejder til daglig med udviklingen af bæredygtighed i Lyreco. Målet er at transformere bæredygtighed fra primært compliance til et centralt element i Lyrecos forretningsstrategi. Arbejdet med affaldssortering skal ses i forlængelse af Lyrecos ambitioner inden for cirkulær økonomi.

“En god affaldssortering kan ikke opnås uden at de, der generer affaldet, er engageret i at skabe forbedringer. Derfor er det vigtigt, at de løsninger, vi har, er intuitive at bruge og dækker de behov, jeg og mine kolleger har i hverdagen. Derfor har vi købt nye affaldssystemer og sørget for synlig etikettering, så man ikke er i tvivl om, hvad der skal ende hvor”.

– Gro Kardel, ESG Manager & Group CO2 accounting manager

Vælg de synlige løsninger

Vi har valgt at centrere vores affaldssortering i én fælles løsning, som bliver brugt af alle medarbejdere. Det gør det lettere at efterleve kravene for affaldssortering, og derudover skaber det også et mere hygiejning og behageligt miljø på kontoret.

Ved at fjerne skraldespande og papirkurve ved hver enkelt kontorplads, minimerer vi også risikoen for ildelugtende madvarer ved de enkelte pladser, ligesom det bliver et fælles projekt at minimere og sortere det affalds, vi producerer i løbet af en arbejdsdag.

 

En fælles indsats

“Et projekt, vi fortsat er ved at evaluere og få flere data på, er vores forsøg med at cirkulere brugte papirhåndklæder. Projektet sikrer, at de brugte papirhåndklæder indsamles og sendes retur til producenten, som anvender produkterne i deres produktion af lignende produkter.

Projektet har involveret forskellige partnere: fra producenten Tork, Stena, og til vores rengøringsløsning. Alle har været del af dette projekt, som er et eksempel på, hvordan samarbejde er helt nødvendigt, når vi leder efter bæredygtige løsninger”.

– Gro Kardel, ESG Manager & Group CO2 Accounting Manager

Vi bruger disse produkter

Smarte løsninger til alle behov

Vi har løsninger til alle arbejdsmiljøer uanset, størrelse og branche. Klik herunder og find en løsning, der passer til jeres behov

Kontor
Læs mere her
Fleksibelt kontor
Læs mere her
Mødelokale
Læs mere her
Kantine
Læs mere her
Udemiljø
Læs mere her